Koning prijst relatie met Duitsland

"Oude liefde roest niet." Dat zei koning Willem-Alexander maandagavond ten overstaan van een zaal vol Nederlandse en Duitse ondernemers in Wiesbaden. "Laten we het glas heffen op oude liefde en op nieuwe kansen."

De koning onderstreepte in zijn toespraak het belang van de economische samenwerking tussen Nederland en Duitsland. Tijdens de handelsmissie reizen meer dan honderd Nederlandse ondernemers naar de deelstaten Hessen en Baden-Württemberg om contacten te leggen met Duitse bedrijven.

Willem-Alexander zei dat hij en zijn vrouw Nederland 'actief willen vertegenwoordigen' en het ondersteunen van handelsmissies hoort daarbij, meent hij. Minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel Lilianne Ploumen (PvdA) zei maandagavond al dat door de aanwezigheid van het koningspaar deuren opengaan voor het bedrijfsleven die anders gesloten blijven.

Woensdag reizen de koning en koningin door naar Frankfurt en Stuttgart. Dan bezoeken ze onder meer de Opel-designfabriek en het museum van Mercedes Benz.