Microsoft denkt gamers te overtuigen

Microsoft denkt gamers nog altijd te kunnen overtuigen dat Xbox One een goede spelcomputer is. Topman Aaron Greenberg denkt dat het bedrijf 10 juni alle neuzen dezelfde kant op zal krijgen. Microsoft moet dan onder meer duidelijkheid gaan bieden over de doorverkoop van games, de verplichte online verbindingen en welke spellen in de maak zijn.

Na de onthulling van Xbox One kreeg het bedrijf veel kritiek te verwerken. Het zou zich te veel gericht hebben op televisie en films en te weinig op games. Bovendien zijn veel gamers het niet eens met de manier waarop Microsoft de doorverkoop van games beperkt. "Veel aannames en te weinig feiten", reageerde Greenberg op de geruchten rond de blokkade van tweedehands spellen.

Het softwarebedrijf benadrukt dat Xbox One boven alles een spelcomputer is. Topman Don Mattrick zei in gesprek met het tijdschrift OXM dat Microsoft een miljard dollar investeert in het maken van spellen voor de spelcomputer. Ook benadrukt hij tegenover gameweblog Kotaku dat de spelcomputer ruimte biedt aan onafhankelijke game-ontwikkelaars om hun producten te verkopen.

Microsoft presenteert zijn plannen voor Xbox One 10 juni in Los Angeles. De spelcomputer moet eind dit jaar op de markt verschijnen. Een prijs voor de nieuwe Xbox is nog niet genoemd.


Microsoft denkt gamers te overtuigen (Foto: Novum)