Geheim project Blizzard op de schop

Het volgende online spel van de makers van World of Warcraft wordt compleet herzien. Blizzard Entertainment is niet tevreden over een testversie van het spel. Het bedrijf heeft dinsdagnacht bevestigd dat de online game, in de wandelgangen bekend als Project Titan, terug naar de tekentafel is gestuurd.

"We zijn op het punt gekomen dat we grote aanpassingen moeten doorvoeren in het design en de technologie achter het spel", laat Blizzard Entertainment weten in een verklaring. Verschillende ontwikkelaars worden op andere projecten gezet terwijl een selecte groep programmeurs de software voor de game compleet zal herzien.

Blizzard maakte twee jaar geleden bekend te werken aan een compleet nieuwe online game. In die tijd trok World of Warcraft nog twaalf miljoen betalende leden. In het afgelopen kwartaal zag het bedrijf het ledenaantal met 1,3 miljoen dalen naar 8,3 miljoen.

Met zijn populaire online spel heeft Blizzard met name concurrentie van zogenoemde free-to-play spellen. In tegenstelling tot World of Warcraft kunnen gamers deze spellen gratis spelen. Bedrijven achter dergelijke games verdienen geld door bijvoorbeeld goudstukken of wapens tegen betaling aan te bieden.

De enige concessie die Blizzard op dit gebied heeft gemaakt, is dat gamers World of Warcraft de eerste twintig levels gratis kunnen spelen. Project Titan zou op z'n vroegst over drie jaar afgerond moeten zijn, denkt techwebsite Venturebeat.


Geheim project Blizzard op de schop