Familie Visser en Severein vraagt om rust

De familie van Ingrid Visser en Lodewijk Severein, die vermoord gevonden zijn in het Spaanse Murcia, vraagt om rust. "Voor de komende tijd, verzoekt de familie de media hun werk met respect voor de nabestaanden en indien mogelijk op terughoudende wijze uit te voeren, om onnodig leed voor de familieleden, vrienden en bekenden verder te voorkomen", zo staat in een verklaring die namens de familie dinsdag is verstuurd.

De familie zag zich dinsdag geconfronteerd met publicaties waarin "afschuwelijke details worden beschreven over de dood van het tweetal, zonder dat de familie door de officiële instanties over deze details op de hoogte was gesteld". Het wordt onbegrijpelijk genoemd "dat de pers eerder over deze details beschikte dan de familie zelf. De wijze waarop bepaalde media vervolgens met deze informatie is om gegaan, ervaart de familie als schokkend en maakt de situatie voor hen bijna ondraaglijk."

De families willen het verlies nu in rust kunnen verwerken, en verzoeken een ieder hiermee rekening te houden, zo stelt het persbericht.

Familie Visser en Severein vraagt om rust
Familie Visser en Severein vraagt om rust (Foto: ANP)