Will Smith voedt kinderen op als krijger

Will Smith heeft opvoedkundige redenen om zijn kinderen in de schijnwerpers te zetten. "In mijn hoofd ben ik een krijger en leer ik mijn zoon hoe hij moet jagen", vertelt de acteur. "En hoe zou ik mijn zoon anders moeten leren jagen, dan hem mee te nemen naar interviews en laten zien wat mijn baan inhoudt?"

Smith en zijn vrouw Jada Pinkett Smith betrekken hun 14-jarige zoon Jaden en 12-jarige dochter Willow vollop in hun carrière. Jaden Smith is binnenkort naast zijn vader te zien in de actiefilm After Earth. Willow heeft een platencontract bij Jay-Z en Smiths zoon Trey uit een eerder huwelijk is een dj.

De 44-jarige Smith ziet zijn gezin als een familiebedrijf. "Iedereen werkt samen en zo scheppen wij een band, communiceren wij en eten wij." De acteur is zelf streng opgevoed door zijn vader, die piloot was. "Het grote verschil is dat ik mijn kinderen niet wil beschouwen als bezit", aldus Smith. "Wij helpen hen met hun levens, maar zij zijn niet ons eigendom."

In After Earth speelt Jaden Smith een leerling-militair die in de voetsporen van zijn vader, de rol van Will, probeert te treden. De sciencefictionfilm speelt zich af in de verre toekomst, als de aarde onbewoonbaar is geworden en de mensen naar een andere planeet zijn verhuisd. De film draait vanaf 6 juni in de Nederlandse bioscopen.


Will Smith voedt kinderen op als krijger (Foto: Novum)