Patty Brard nam wraak met schoonspringprogramma

Patty Brard wilde met haar verschijning in Sterren Springen wraak nemen. Voordat ze in het programma van de duikplank ging, was ze door SBS aan de kant gezet. "Achteraf besef ik pas dat er toen een revanchegevoel in me was gevaren", vertelt de presentatrice in De Telegraaf.

"Ik ging er helemaal voor, wilde ze laten zien hoe je kijkcijfers haalt", vertelt de 58-jarige Brard. "Ik trainde me gek en ondanks verschoven nekwervels, pijnlijke enkels en suizende oren stond ik er steeds. En als ik een brace moest dragen, was hij wel afgezet met pailletten. Televisie is showbizz nietwaar?"

Brard doet inmiddels klussen voor RTL en ze keert ook zo nu en dan terug bij SBS. "Ik zit nu overal. Ik vind wat ik voor RTL 5 doe, met die make-unders, een fantastisch concept. En ik heb me suf gelachen met Loretta bij Koffietijd voor RTL 4", aldus Brard. "De kijkcijfers waren die twee dagen met honderdduizend gestegen. Ik doe verder vast een keer in de week Shownieuws bij SBS. Ook dat voelt als thuis."

Patty geeft toe dat ze zich wel aan één zender wil binden. "Het tv-seizoen is bijna afgelopen. Er zijn heel wat mensen met contracten die misschien wel niet verlengd zullen worden. En aan mij wordt getrokken. Het is een comfortabele positie. Ik ben benieuwd."