Kinect gaat levens redden

De Kinect-sensor kan in de toekomst levens gaan redden. Een drietal studenten van de John Hopkins Universiteit in Baltimore hebben de sensor gebruikt als waarschuwingsmiddel tegen kinderen die bezwijken door warmte in afgesloten auto's.

De studenten Anshul Mehra, Yejin Kim en Jeffery Kamei kregen de opdracht om een apparaat te ontwikkelen om een groot gezondheidsrisico tegen te gaan. Het drietal koos voor het overlijden door hittebezwijking van kinderen die in afgesloten auto's worden achtergelaten. Hiervan zijn er in Amerika sinds 1998 527 voorgekomen.

Zij kozen voor dit gezondheidsrisico nadat zij er achter kwamen dat de apparaten die nu bestaan om ouders te waarschuwen voor hun achtergelaten kinderen niet betrouwbaar zijn. Zij hebben specifiek voor de Kinect-sensor gekozen. Door de infraroodsensor is deze namelijk veel minder vatbaar voor beweging buiten de auto.

Het systeem is nu nog in een experimentele fase, maar de drie studenten hopen dat in de toekomst het apparaat kan worden doorontwikkeld en in productie wordt genomen. Zij zien de sensor uiteindelijk gekoppeld worden aan een soort alarmsysteem dat afgaat wanneer ouders hun kinderen achterlaten in de auto.


v.l.n.r. Anshul Mehra, Yejin Kim, Jeffery Kamei, en faculteitsadviseur Eileen McDonald
(bron: John Hopkins Universiteit)