FOK!filmtips van de dag: The Hangover

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Een fantasierijke grootvader trekt met zijn levendige kleindochter naar een viering die slechts om de dertig jaar plaatsvindt. Daartoe moeten ze wel een enorme woestijn oversteken, waarin verschillende magische ontmoetingen hun deelgenoot zijn. Bab’Aziz (The Prince Who Contemplated His Soul) is te zien om 16.16 uur op CANVAS.

Twee dagen voor zijn bruiloft vertrekken Doug en zijn drie beste vrienden naar Las Vegas voor een vrijgezellenfeest dat ze nooit zullen vergeten. Maar wanneer de drie vrienden wakker worden zijn ze wél alles vergeten. Ze vinden een tijger in de badkamer en een zes maanden oude baby in de kast van hun hotelkamer. De enige die ze niet kunnen vinden is Doug. Ze moeten erachter zien te komen wat voor rare capriolen ze de vorige nacht hebben uitgehaald om Doug zo snel mogelijk terug naar L.A. te krijgen zodat hij kan trouwen.

Regisseur Todd Phillips, bekend van 'Old School', wist bokslegende Mike Tyson niet alleen zover te krijgen om een bijrol te spelen in deze hitkomedie, hij kreeg hem ook nog eens aan het zingen. The Hangover  is om 20.00 uur te zien op SBS6.

Steven Soderberghs Traffic is een raamvertelling over de verschillende aspecten die te maken hebben met de Amerikaanse oorlog tegen de drugs. De film werd genomineerd voor vijf Golden Globes; beste film, beste regie, beste vrouwelijke bijrol, beste mannelijke bijrol en beste scenario. De laatste twee werden verzilverd door respectievelijk Benicio del Toro en Stephen Caghan. Van de vijf Oscarnominaties werden er vier gewonnen. Soderbergh was de eerste regisseur sinds 1938 die tweemaal in dezelfde categorie een nominatie ontving. De Oscar voor Beste Regie, waarvoor ook Erin Brockovich genomineerd was, ging echter naar Soderbergh voor Traffic. Benicio del Toro won zijn eerste Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol. Te zien om 20.00 uur op Nederland 3.

The Expendables is een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme, die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Hierdoor wordt hun missie gedwarsboomd en brengen ze een onschuldig leven in gevaar. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging ...een die hun band onderling dreigt te vernietigen. Te zien om 22.00 uur op Veronica.