Slayer-gitarist stierf door kapotte lever

Jeff Hanneman is overleden aan de gevolgen van alcoholmisbruik. "We hebben net gehoord dat alcoholgerelateerde cirrose de officiële doodsoorzaak is van Jeff", schrijven zijn collega's van de band Slayer op Facebook. Bij cirrose worden levercellen omgezet naar littekenweefsel, een verschijnsel dat hand in hand gaat met overmatig alcoholgebruik.

De heavymetalband laat weten dat Hanneman, die vorige week donderdag op 49-jarige leeftijd overleed, al jaren gezondheidsproblemen had. Eerder gingen geruchten dat de muzikant ziek was geworden door de beet van een spin.

Pas een paar dagen voor zijn dood werd duidelijk hoe ernstig zijn lever eraan toe was. "In tegenstelling tot verhalen die de ronde doen, stond Jeff niet op een donorlijst. Het ging juist beter met hem, hij was enthousiast en keek ernaar uit om aan de nieuwe plaat te werken", aldus de band.

De bandleden laten weten dat later deze maand het leven van Hanneman wordt gevierd. Zowel familieleden als vrienden en fans worden hiervoor uitgenodigd. Meer informatie over de herdenking is nog niet naar buiten gebracht. Slayer treedt in augustus op tijdens Lowlands.