World of Warcraft verliest 1,3 miljoen spelers

Activision-Blizzard heeft de resultaten van het eerste kwartaal van het huidige fiscale jaar bekendgemaakt. De resultaten spreken over een netto winst van $1,32 miljard tegenover een winst van $1,17 miljard in het eerste kwartaal van 2012. Winst uit digitale kanalen staat voor 28% van het geheel volgens het bedrijf.

Verder is het aantal abonnees voor World of Warcraft gedaald van 9,6 miljoen naar 8,3 miljoen. In het afgelopen kwartaal zijn 1,3 miljoen spelers afgehaakt, waarvan het grootste deel zich in Azië bevindt. Volgens Bobby Kotick, CEO van het bedrijf, is de daling ook zichtbaar in het westen.

Additionally, during the quarter, Blizzard’s World of Warcraft remained the number one subscription based MMORPG in the world with more than eight million subscribers, although the game saw declines of approximately 1.3 million subscribers, mainly from the East, but in the West as well,” aldus CEO Bobby Kotick in een officieel statement.

De verkopen van games als Starcraft 2: Heart of the Swarm, Call of Duty: Black Ops 2 en Skylanders Giants zorgen voor de meeste winst, maar voor de tweede helft van 2013 zijn er zorgen bij het bedrijf. Een overstap naar nieuwe consoles en de onzekerheden die daarbij horen, de verandering in releasedata van concurrerende games en het dalende aantal abonnees zorgen dat Activision Blizzard scherp moet blijven tot het einde van het jaar. 

“For these reasons, we remain cautious. However, our focused and disciplined approach to our business has served us well in the past, and through continued investment and careful management of our costs,” aldus Kotick.

Wow
Wow