Life of Pi-designer gecontracteerd voor Warcraft

De creatieve geest achter de visuele effecten van de Oscar winnende film Life of Pi werkt nu aan de verfilming van Warcraft. Volgens topman Nick Carpenter van gamebedrijf Blizzard is de film 'in goede handen' bij Bill Westenhofer, die getekend heeft als visual effects director. Westenhofer werkte eerder aan fantasierijke films als The Golden Compass en Chronicles of Narnia.

Met de ervaring die Westenhofer heeft met de animatie van dieren en magische momenten, lijkt hij een goede match voor de film. De wereld van Warcraft zit vol magie. Bovendien spelen beesten een belangrijke rol in de serie. Ze dienen als vervoersmiddel op land en in de lucht, zijn een compagnon tijdens gevechten en sommige personages kunnen in dieren veranderen of zijn zelfs dieren.

Duncan Jones, bekend van onder meer Source Code, is de regisseur van de film die gemaakt wordt onder productiemaatschappij Legendary Pictures. Welke acteurs in de film te zien zijn, is nog niet bekend. Eind januari werd Johnny Depp door Amerikaanse media in verband gebracht met een rol, maar dat is door geen enkele partij bevestigd.