Van Damme wil rol in The Avengers 2

Jean-Claude van Damme heeft wel oren naar een rol in The Avengers 2. Dat zegt hij in reactie op een uitspraak van Thor-acteur Chris Hemsworth, die liet weten graag met de Belgische acteur te willen samenwerken aan de superheldenfilm. "Ik las dat Chris Hemsworth graag wil dat ik meespeel in The Avengers 2", schrijft Van Damme op Facebook. "Het lijkt me leuk weer eens een fantastisch strippersonage te spelen."

De 52-jarige acteur doelt waarschijnlijk op zijn rol als Colonel Guile in de gameverfilming Street Fighter: The Movie uit 1995. Dat personage was ook supersterk en haast onkwetsbaar, vergelijkbaar met de superhelden van The Avengers.

"Ik ben trouwens een groot fan van de Silver Surfer en het personage Doc Savage - The Man of Bronze", schrijft Van Damme. Ook laat hij weten Stan Lee, de bedenker van veel van Marvels superhelden, te hebben ontmoet in 1994. Hij is echter nooit gevraagd voor een film over een van de personages.

Van Damme was vorig jaar naast onder anderen Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis te zien in The Expendables 2


Jean-Claude van Damme wil rol in The Avengers 2 (Foto: Novum)