Politie India ondervraagt mannen over verkrachting

De Indiase politie heeft zondag twintig mannen meegenomen voor ondervraging na de groepsverkrachting van een Zwitserse toeriste vrijdag in de deelstaat Madhya Pradesh. Vooralsnog is geen van de mannen gearresteerd, zei politiechef D.K. Arya.

De vrouw, die met haar man op de fiets door India reisde, werd door zeven of acht mannen verkracht, maar het was donker en ze zei niet exact te weten hoeveel het er waren, aldus Arya. De politie is tegen zeven niet nader genoemde mannen een zaak begonnen en voert huiszoekingen uit in nabijgelegen dorpen, meldde de politie zondag.

De toeristen werden vrijdagavond overvallen in een bos, waar ze hun tent hadden opgezet nadat ze uit de tempelstad Orchha waren gekomen. De mannen sloegen het stel, binden de echtgenoot vast aan een boom, vergrepen zich aan de vrouw en gingen er met hun telefoon, een laptop en omgerekend 140 euro cash vandoor.

Het Zwitserse ministerie van buitenlandse zaken liet eerder weten dat het stel door Zwitserse diplomaten wordt bijgestaan. Zij hebben de Indiase autoriteiten gevraagd alles te doen om de daders snel op te sporen zodat zij kunnen worden berecht. Vorige maand gaf de Zwitserse regering een reisadvies voor India af met een waarschuwing over 'toenemende aantallen verkrachtingen en andere seksuele misdrijven' in het land.