'Prijzen e-boeken te hoog'

Consumenten van e-boeken zijn vaak ontevreden over het aantal titels waaruit ze kunnen kiezen. Daarnaast vinden Nederlandse lezers e-boeken vaak te duur. Dat meldt uitgever Bookboon Publishing op basis van een enquête onder bijna 2500 consumenten.

Bijna een kwart van de respondenten verwacht dit jaar een tablet of e-reader te kopen. De kosten voor digitale boeken vormen volgens Buus Madsen, topman bij Bookboon, echter een obstakel. Dat komt doordat e-boeken bijna net zo prijzig zijn als gedrukte boeken.

Zo'n 22,7 procent van de geënquêteerden vond de prijs van e-boeken te hoog. Sommige ondervraagden in de enquête zagen daarom af van een aankoop. Bijna veertig procent van de respondenten vond dat er te weinig titels werden aangeboden.

Nederland loopt op het gebied van digitale boeken nog achter op landen als Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, meldt Madsen in een verklaring. "Mensen zijn nieuwsgierig en ze downloaden hun eerste e-boeken. Veel van hen zijn echter teleurgesteld, onder andere omdat er niet genoeg titels beschikbaar zijn."