Adele krijgt wassen evenbeeld in Amsterdam

Adele is vanaf deze zomer in Amsterdam te vinden. De zangeres krijgt een wassen evenbeeld in Madame Tussauds, maakte het wassenbeeldenmuseum donderdag bekend.

"Adele is de perfecte toevoeging aan de musiciopstelling hier in Amsterdam", vindt een woordvoerder van het museum. "Ze is op dit moment een van de succesvolste zangeressen ter wereld en een van de populairste persoonlijkheden."

Volgens Madame Tussauds Amsterdam is sinds het succes van Adeles Bondnummer Skyfall veel vraag naar een beeld van de Britse zangeres. "Dit leek ons het juiste moment om haar te eren na het fenomenale succes met het nummer." Adele won onder meer een Oscar en Golden Globe voor het lied.

De wassen dubbelganger van de zangeres neemt niet alleen haar intrek in Amsterdam, ook in Londen krijgt Adele een plek tussen wereldsterren. Het beeld in Amsterdam is geïnspireerd op Adele tijdens de uitreiking van de Grammy's van vorig jaar, waar ze in een lange zwarte jurk op de rode loper verscheen. Ze krijgt in juli een plek tussen de dubbelgangers van Lady Gaga, Beyoncé en Justin Bieber.


Adele krijgt wassen evenbeeld in Amsterdam (Foto: Novum)