Eerste raddraaiers Den Bosch melden zich

Vijf supporters van FC Den Bosch die zich dinsdag lieten gaan tijdens het bekerduel met AZ hebben zich bij de club gemeld. Het vijftal heeft direct een stadionverbod opgelegd gekregen. Dat heeft de eerstedivisionist vrijdag bekendgemaakt.

Den Bosch heeft nog tientallen andere betrokkenen op het oog maar wil in verband met het onderzoek verder geen mededelingen doen. De club bekijkt wat voor stappen, behalve het uitdelen van een stadionverbod, tegen de raddraaiers kunnen worden ondernomen. Den Bosch wordt daarin begeleid door gemeente, politie en advocaten.

De wedstrijd werd ontsierd door oerwoudgeluiden richting AZ-spits Jozy Altidore. Ook gooiden enkele supporters ijsballen naar spelers en grensrechter. Den Bosch verloor het kwartfinaleduel met 0-5. De club kondigde eerder deze week al aan alles in het werk te stellen om de fans te straffen die in de bekerwedstrijd racistisch hebben uitgelaten.

Wanneer de supporters zich hebben gemeld, wil een woordvoerder niet zeggen. De club geeft tot maandag geen verdere toelichting omdat er vrijdag en maandag opnieuw thuiswedstrijden op het programma staan.

De KNVB maakte vrijdag verder bekend een vooronderzoek te hebben ingesteld naar de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd. Den Bosch krijgt tot 13 februari de tijd om te reageren.