Spice Girls-fan uit huis gezet om geluidsoverlast

Een fan van de Spice Girls is uit zijn huis gezet omdat hij constant het nummer Viva Forever draaide. De 34-jarige Engelsman Gavin Townroe zette het volume zo hard dat een van zijn buren zich ziek moest melden op zijn werk vanwege slaapgebrek.

Andere omwonenden van het appartementencomplex in Nottingham gingen geregeld hun huis uit om het door Townroe steeds weer opnieuw afgedraaide nummer uit 1998 te ontlopen. Townroe kreeg vorig jaar een waarschuwing van de politie, gevolgd door een voorwaardelijke celstraf.

Afgelopen week kreeg de man te horen dat hij zijn huis uiterlijk maandag moet hebben verlaten en een boete van 913 pond moet betalen. "Ondanks waarschuwingen hield Townroe totaal geen rekening met zijn buren", vertelde een politiewoordvoerder aan de Britse krant Daily Mail.

"Soms zette hij om zeven of acht uur 's ochtends al muziek op", voegt een van de buren toe. "Ik vind de Spice Girls best leuk, maar niet op dat tijdstip."

Viva Forever schopte het in de Single Top 100 tot de zevende positie. Eind vorig jaar ging in Groot-Brittannië een musical met dezelfde naam in première, gebaseerd op liedjes van de Spice Girls.