Vrouw bruut beroofd in Vondelpark

Een 25-jarige vrouw is vorige week beroofd in het Vondelpark. Dat gebeurde onder dreiging van een vuurwapen. Het incident vond 's nachts plaats. De politie is dringend op zoek naar twee fietsers die getuige zouden zijn geweest van de straatroof.

De beroving in het Amsterdamse park gebeurde op 22 januari rond 01.30 uur ter hoogte van het Blauwe Theehuis. De vrouw fietste na haar werk naar huis en zag links van haar een negroïde man staan, die achter haar aan begon te rennen. Eerst greep hij de bagagedrager en daarna haar jas, waaruit hij haar iPod griste.

De vrouw sprong vervolgens van haar fiets om weg te rennen, maar kon niet aan haar belager ontsnappen. De man bedreigde haar met een vuurwapen, dat ze probeerde weg te duwen. In de worsteling die hierop ontstond viel de vrouw. De man drukte het wapen tegen de zijkant van haar hoofd en haalde de trekker over. Een klikgeluid volgde, het wapen was kennelijk nep of ongeladen.

De volgens de politie doodsbange vrouw bood vervolgens aan alles wat ze bij zich had te geven in de hoop dat hij haar met rust zou laten. Hierop kwam een tweede man aanlopen, die wat met de berover smoesde en de sleutels uit de fiets van de vrouw haalde. De andere man bleef haar bedreigen met het vuurwapen en duwde haar met de loop van het wapen terug naar de grond.

Toen het slachtoffer haar telefoon en portemonnee in haar hand had om af te geven, kwamen in de verte twee fietsers aanrijden, waarop de overvallers wegrenden, met alleen de iPod als buit. De vrouw fietste zo snel mogelijk het park uit.

De politie vraagt de twee fietsers zich te melden.