Biden stelt gamesmakers gerust

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft vrijdag een gesprek gehad met directieleden van verschillende computerspelfabrikanten in het kader van de discussie rond de schietpartij op een basisschool te Newtown. Hij wil ook kijken of technologie kan helpen in de strijd tegen het vuurwapengeweld.

Onder meer Activision, Blizzard and Electronic Arts spraken met de vicepresident, en kregen van Biden te horen dat het Witte Huis ze neutraal benadert met betrekking tot de vuurwapenproblematiek, en brede input zoekt over de aanpak ervan. De dader van de schietpartij, Adam Lanza, zou een obsessie met schietspellen hebben gehad, waardoor de indruk ontstond dat de bedrijven op het matje werden geroepen. Ouders van de slachtoffers hadden eerder aangegeven gewelddadige spelletjes de schuld te geven.

Biden besprak uiteindelijk voornamelijk vingerafdruk-technologie waarbij wapens alleen kunnen worden afgevuurd door de eigenaar zelf. "Deze optie bestaat al, maar is hartstikke duur", vertelde de vicepresident. "Het brengt wel een groot stuk veiligheid met zich mee. Als elk wapen dat wordt verkocht deze toepassing heeft, dan zou de schietpartij in Connecticut misschien niet zijn gebeurd", aldus Biden.

Biden bespreekt wapenverbod met makers games
Biden bespreekt wapenverbod met makers games (Foto: ANP)

Dit artikel is door FOK! geredigeerd