Jansen Steur ook werkzaam in ziekenhuis Plattenwald

De lijst van ziekenhuizen waar de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur heeft gewerkt wordt almaar langer. Patiënten melden dat zij ook door Jansen Steur zijn behandeld in het Bad Friedrichshalle Krankenhaus in Plattenwald, schrijft de Duitse krant Die Heilbronner Stimme woensdag. Een woordvoerder van het ziekenhuis wil in de krant niet ingaan op de nieuwe beschuldiging.

Vrijdag werd Jansen Steur ontslagen bij een kliniek in Heilbronn, nadat de NOS en RTV Oost hadden achterhaald dat hij daar werkte. Vervolgens werd bekend dat hij in 2010 en 2011 ook werkzaam was in Worms, als arts-assistent. Eerder bleek Jansen Steur al te hebben gewerkt in Bad Fredeburg (2006), Bad Laasphe (2007) en Nienburg (2010).

De aan medicijnen verslaafde Jansen Steur werd in 2003 ontslagen door het Medisch Spectrum Twente omdat hij opzettelijk diagnoses stelde van ziektes als alzheimer en parkinson. De neuroloog sloot na zijn ontslag een deal met de Inspectie voor de Gezondheidszorg: hij schreef zich uit bij het zogeheten BIG-register, en de inspectie sleepte hem in ruil daarvoor niet voor de tuchtrechter.

Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek naar de arts ingesteld en verdenkt hem in totaal van 21 strafbare feiten. Deze zaak tegen hem loopt nog.