'In 1996 al doping bij Raboploeg'

Al tijdens de Tour de France van 1996 zou er bij de Rabobank-wielerploeg doping gebruikt zijn, zo meldt een oud-renner van die ploeg aan Telesport. Al in het eerste jaar dat de bank het team sponsorde werd er een dopingprogramma opgezet.

Na een slecht verlopen eerste deel van het seizoen moest er iets gebeuren en daarom werd er volgens de anonieme bron naar de verboden middelen gegrepen. Het leverde meteen succes op, want in de Tour, die in Den Bosch startte, werden er etappes gewonnen door Michael Boogerd en Rolf Sörensen.

Toch werd er niet massaal naar middelen als epo gegregen. Na de dramatisch verlopen Tour van 1999 wel, zo vertelt een oud-renner aan de NOS. "De keuze was voor de renners simpel: meedoen of afhaken. Onderling hebben ze afgesproken dat ze ook zouden meedoen in het spel. De stemming was in de trant van: 'We laten ons niet meer piepelen'. Ze gingen aan de epo. Ploegarts Geert Leinders was op de hoogte. Een jaar later won Erik Dekker drie Tour-etappes. Rarara, hoe kan dat? Jij bent toch ook niet gek..."