Scheidsrechter in Arnhem aangevallen

Er zijn nog altijd mensen die het na afgelopen weekend niet begrijpen. Zo ook in Arnhem. Daar werd scheidsrechter Rob Oldenhave dinsdagavond aangevallen nadat hij weigerde een strafschop te geven.

Het incident gebeurde op sportpark Malburgen-West bij een oefenwedstrijd tussen de amateurclubs MASV en De Paasberg uit Arnhem. Oldenhave weigerde een strafschop te geven en werd vervolgens aangevallen door een 27-jarige Marokkaanse speler van MASV. Hij gebruikte daarbij woorden die verwezen naar bepaalde ziektes.

Nadat de speler de rode kaart kreeg van scheidsrechter Oldenhave, ging de speler volledig door het lint. Daarbij liep de arbiter een klap op. Ploeggenoten probeerden hem vergeefs in bedwang te houden. De scheidsrechter liet een dag later weten dat hij geen ernstige verwondingen had opgelopen.

Het bestuur van MASV liet weten dat ze de 27-jarige speler een aangetekende brief zouden opsturen waarin stond dat hij niet meer welkom is bij de club. Ook wordt bij de politie een straatverbod aangevraagd en wordt aan de leden royement van de speler voorgedragen.

Voetbalclub MASV was al voorwaardelijk uit de competitie genomen door de tuchtcommissie. De ploeg vreest ervoor dat deze straf nu onvoorwaardelijk zal worden. Ben de Ridder, voorzitter van de club, liet weten 'elke straf te accepteren'.