[Video] Pistorius sneller dan renpaard

Oscar Pistorius, beter bekend als bladerunner, heeft vandaag door een stunt gezorgd door een Arabisch volbloedpaard te verslaan. De Zuid-Afrikaan nam het in Doha op tegen Maserati en won met een zeer ruime voorsprong.

Pistorius kreeg een voorsprong van vijftien meter op Maserati die een belabberde start kende. De Zuid-Afrikaanse atleet profiteerde hier optimaal van door op zijn blades een ruime voorsprong op te bouwen en deze niet meer af te staan. Het evenement werd georganiseerd onder de naam Run Like The Wind en werd georganiseerd als start van de campagne definitely able. Hierin wordt aandacht gevraagd voor de rol die mensen met een beperking in de samenleving kunnen hebben.

De race van Pistorius tegen een renpaard is niet de eerste wedstrijd tussen mens en dier. In 1936 nam sprintlegende Jesse Owens het al op tegen een paard, terwijl Linford Christie met maar liefst vier viervoeters af moest rekenen. Over het algemeen bleken de paarden sneller te zijn. In 2007 liep de Zuid-Afrikaanse rugby-speler Bryan Habana tegen een jachtluipaard en verloor ruim.