Messi verbetert wereldrecord Müller

Lionel Messi heeft zondagavond slechts 25 minuten nodig gehad om het wereldrecord van Gerd Müller uit de boeken te schieten. In het uitduel met Real Betis trof de Argentijn twee keer doel en kwam op 86 doelpunten in het kalenderjaar 2012. Müller kwam veertig jaar geleden in 1972 voor het Duitse nationale elftal en Bayern München in totaal tot 85 doelpunten.

Messi zette met een tegendraads schot de Catalaanse grootmacht in Sevilla na een kwartier op een 0-1 voorsprong. Tien minuten later hoefde hij het wereldrecord niet meer te delen. Hij verzorgde de 0-2 en is officieel de speler met de meeste goals in een kalenderjaar ooit.

Door zijn twee doelpunten staat Messi in de Spaanse competitie inmiddels op liefst 23 goals in vijftien duels. Messi heeft naast het restant van het duel in Sevilla bovendien nog drie duels om zijn doelpuntentotaal te vergroten.  Barcelona speelt nog dit jaar in de competitie tegen Atlético Madrid en Real Valladolid en in de beker wordt nog het heenduel met Córdoba afgewerkt. 

Dit was het 67ste officiële duel van Messi in 2012, hierin maakte hij 74 doelpunten voor Barcelona en twaalf voor de Argentijnse nationale ploeg. Müller had destijds wel minder wedstrijden nodig. De Duitser kwam in precies zestig wedstrijden tot zijn aantal van 85.