Dubai wil eigen grootste winkelcentrum overtreffen

Dubai heeft al het grootste winkelcentrum ter wereld, maar heeft nu plannen onthuld om een nog groter winkelcomplex te bouwen. In het te verrijzen gebouw in de woestijn aan de rand van de stad moeten verder onder meer luxe hotels en een groot pretpark worden gevestigd, meldt staatspersbureau WAM zondag.

Met de Dubai Mall in de Burj Khalifa (het hoogste gebouw ter wereld) heeft Dubai wat oppervlakte betreft al het grootste winkelcentrum. Als alleen wordt gekeken naar de oppervlakte die door winkeliers kan worden gehuurd staat het gebouw echter op de zesde plaats. Het is niet duidelijk of dit Dubai ertoe heeft bewogen een nog gigantischer winkelcentrum te bouwen.

Dubai heeft zijn ambities jaren naar beneden moeten bijstellen vanwege de schuldencrisis. Plannen voor een groot pretpark waren er al langer, maar werden in 2009 in de ijskast gezet vanwege de economische problemen. Bij de aankondiging van de plannen werd niet vermeld wanneer het gebouw, Mohammed Bin Rashid Ciry genaamd, klaar moet zijn. Het wordt vernoemd naar sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem, de emir van Dubai en de minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten.

Hiermee kan hij net als sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan, president van de Verenigde Arabische Emiraten, zijn naam laten voortleven. De Burj Khalifa is naar de president vernoemd.