Verdachte plaatste tweede nepbom in Enschede

De man die vorige week een nepbom plaatste bij een advocatenkantoor in Enschede, heeft zondagnacht ook een verdacht pakketje bij een tankstation achtergelaten. De politie verdenkt de 24-jarige Enschedeër ervan dat hij op deze manier geld probeerde af te persen. Het onderzoek leidde maandag al tot de aanhouding van de verdachte.

Het tweede pakketje lag bij een tankstation aan de Boulevard 1945 in Enschede en werd een halfuur na middernacht gevonden door de medewerker van het tankstation. De politie zag toen al snel dat het niet om een bom ging.

De nepbom die eerder werd geplaatst bij het advocatenkantoor aan de Laaressingel zorgde voor meer consternatie. Uit voorzorg werden panden in een straal van honderd meter ontruimd. Het gebied bleef lange tijd afgezet. Het pakketje met bedrading en een knipperend lichtje bleek uiteindelijk ongevaarlijk.

Meerdere bedrijven hebben schadeclaims ingediend voor gemaakte kosten en misgelopen inkomsten. De politie onderzoekt of die op de verdachte kunnen worden verhaald.