Tienduizenden kippen dood bij schuurbrand

In een schuur van een pluimveebedrijf in de Utrechtse plaats Hekendorp heeft dinsdagmiddag een grote brand gewoed. De 48 duizend kippen die in de schuur zaten overleefden de brand niet, meldt een woordvoerder van de brandweer. Bij de brand raakten geen mensen gewond.

De melding van de brand aan de Hekendorpse Buurt kwam even voor 15.30 uur binnen. Er werd met groot materieel uitgerukt vanwege een mogelijk tekort aan water in het landelijke gebied.

De tachtig meter lange schuur werd volledig door de vlammen verwoest. Twee naastgelegen kippenschuren en een woonhuis bleven gespaard. Bij de brand kwam veel rook vrij, maar uit metingen bleek dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen.

Het sein brand meester kon om 18.00 uur worden gegeven. Een uur later was de brandweer nog bezig met nablussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Zodra het pand wordt vrijgegeven start de politie met onderzoek.

De redactie van FOK.nl verwacht als reactie op dit bericht voornamelijk veel afgezaagde grappen met als onderwerp zaken als 'gebraden kip' en 'Kentucky Fried Chicken'. Dieren zijn namelijk pas zielig als ze een beetje knuffelbaar zijn en slachtkippen staan niet bekend om hun aaibaarheidsfactor.