Platini wil EK 2020 in 12 landen organiseren

UEFA-voorzitter Michel Platini heeft voor het Europees kampioenschap 2020 een bijzondere constructie in gedachten. De Fransman overweegt namelijk het evenement, dat dan 60 jaar bestaat, in twaalf landen te gaan organiseren. Aan het toernooi doen 24 landen mee en de ranglijst bepaalt waar gespeeld zal gaan worden.

Platini kwam tijdens het afgelopen EK in Polen en Oekraïne met het idee, waarna het verder uitgewerkt is. Theo Zwanziger, lid van het dagelijks bestuur van de UEFA, bracht vandaag de plannen in Bild naar buiten. In de op de ranglijst twaalf hoogst genoteerde landen zal gespeeld gaan worden. De nationale voetbalbonden moeten er nog mee instemmen. "Er is nog niets bekrachtigd, maar hij heeft me wel de details prijsgegeven."

Update 14.57 uur
Bild heeft meer over de plannen gemeld. Er zou in de volgende steden gespeeld gaan worden: Amsterdam, Athene, Basel, Berlijn, Brussel, Lissabon, Londen, Madrid, Moskou, Parijs, Rome en Zagreb. Voor de halve finales en de finale zou bovendien een dertiende stad worden aangewezen, en hiervoor zou Istanbul favoriet zijn.