Priester (80) bijt oor collega af

Twee katholieke priesters hebben gisteren laten zien dat de titel 'geloof van de vrede' nog steeds aan een andere religie toebehoort. Een ruzie om een parkeerplaats eindigde namelijk in ernstig lichamelijk letsel.

Vader Thomas Byrne (80) en vader Thomas Smith (81) wonen samen met een derde katholieke priester in een bejaardenhuis in Perth, Australië. Hoewel de mannen een gezamelijke leefruimte delen, is hun territoriumdrift nog niet helemaal weg. Byrne en Smith hadden namelijk een fittie over een parkeerplaats bij hun bejaardenhuis.

Zeer tegen de verwachting in keerden ze elkaar echter niet de ander wang toe, maar begonnen ze een robbertje boksen. Byrne, wellicht geïnspireerd door bokslegende Mike Tyson, besloot zijn tanden te zetten in het rechteroor van Smith. Kennelijk heeft Byrne een goede kunstgebitleverancier, want hij beet het oor er zo af.

Het afbijten van een oor maakt een mens zo te zien een alfamannetje, want toen Byrne zijn collega beval het stuk vlees op te pakken en in z'n zak te stoppen, gehoorzaamde deze braaf. Vervolgens trokken de beide kemphanen zich terug in hun eigen kamer.

Pas toen Smith het stuk vlees later inspecteerde, kwam hij erachter dat het zijn oor was. Hierop ging hij met het oor in een doek gewikkeld naar de lokale Eerste Hulppost. Deze stuurde hem door naar het ziekenhuis, alwaar men ervoor zorgde dat hij zijn bril weer op kon zetten.

Byrne kwam er in eerste instantie genadiger vanaf, met slechts een blauw oog. Maar hoewel God de enige is die mag oordelen, besloot Smith toch naar de rechter te stappen. Deze besliste alvast dat Byrne minstens tien meter van Smith af moet blijven. De rest van het vonnis volgt in december.

Uw verslaggever is in ieder geval blij dat deze priester tenminste een lichaamsdeel van een meerderjarige in zijn mond heeft genomen.