OM: Badr Hari krijgt eerlijk proces

Badr Hari krijgt een eerlijk proces. Dat betoogde het Openbaar Ministerie vrijdag tijdens een zitting over de vechtsporter.

Hari's advocaat Bénédicte Ficq had vorige week aangevoerd dat haar cliënt slachtoffer is van een mediaproces. Hij werd neergezet als monster, psychopaat en butcher, zei de raadsvrouw.

De officier van justitie wees erop dat Hari na de mishandeling van zakenman Koen Everink direct een interview aan De Telegraaf had gegeven en benadrukte het belang van vrije nieuwsgaring. "Die is belangrijk, maar kan vervelende gevolgen hebben voor een verdachte. Maar ook voor het slachtoffer." Publiciteit is onvermijdelijk, is de conclusie van justitie.

De 27-jarige ontkende in dat interview overigens. Later bekende hij Everink een klap te hebben gegeven, omdat hij zijn vriendin Estelle Cruijff zou hebben beledigd.

Het OM zei verder zeer terughoudend te zijn geweest in het vrijgeven van informatie over de zaak. De verklaring van Everink is betrouwbaar, zei de officier verder. Ficq had gesteld dat hij en andere getuigen de gebeurtenissen in hun verklaringen hebben gereconstrueerd. Justitie herhaalde dat ook het technische bewijs in de richting van de K1-vechter wijst.

De rechtbank beslist in de middag of Hari in de cel blijft. Hij zit vast sinds eind juli.