'Ouders Tim Ribberink doen aangifte na zelfmoord'

De ouders van de 20-jarige man die donderdag zelfmoord pleegde omdat hij werd gepest hebben aangifte gedaan tegen een nog onbekende persoon. Die persoon heeft onder de naam van Ribberink valse verklaringen op internet gezet, schrijft De Telegraaf dinsdag.

De ouders willen dat de politie uitzoekt wie twee keer onder de naam van hun zoon berichten heeft gezet op een recensiewebsite voor horecagelegenheden. De eerste keer, in 2010, verspreidde de anonieme schrijver laster over de werkgever van de echte Ribberink, ijssalon Happy Days. De tweede keer, afgelopen zomer, zou Ribberink zijn afgeschilderd als een 'loser en een homo'.

De ouders lieten maandag een confronterende rouwadvertentie plaatsen in De Twentsche Courant Tubantia. Daarin werd de tekst van zijn afscheidsbriefje afgedrukt: "Lieve pap en mam, ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim."

De advertentie belandde op verschillende websites en op Twitter en leverde veel emotionele reacties op. Vanwege de grote media-aandacht besloten de ouders te reageren. Namens de familie leest een rouwbegeleider dinsdag op een persconferentie in het gemeentehuis van de gemeente Dinkelland een tekst voor. De ouders van de jongeman zijn zelf niet aanwezig.