'Cruijff is een demente eikel'

Zaakwaarnemer Mino Raiola doet woensdag in een vraaggesprek met Het Parool een aantal pittige uitspraken over Ajax en Johan Cruijff.

Raiola, die onder meer Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli en Vurnon Anita tot zijn clientèle mag rekenen, trekt in de krant fel van leer. "Als Cruijff praat, stopt iedereen met denken. Als hij zegt dat de wereld plat is zegt iedereen: 'Oké', maar niemand vraagt zich af wat die demente eikel nou eigenlijk zegt. Heel De Telegraaf is gebaseerd op wat orakel Cruijff roept."

Ook het uitblijven van kritiek door Cruijff toen Ajax onlangs opnieuw met forse cijfers het schip inging tegen Real Madrid steekt de zaakwaarnemer. "Frank de Boer kreeg van Real onlangs harder op z'n falie dan Martin Jol (ook een cliënt van Raiola, red.), maar heb jij Cruijff gehoord? Een momentopname, schreef hij. Ja, ja. Selectieve kritiek."

De zaakwaarnemer denkt verder dat er door het huidige salarisbeleid van Ajax voorlopig geen toppers meer in Amsterdam spelen. "Bij Ajax staat vast: tot zo ver gaan de salarissen. En anders halen we alles uit de eigen jeugd. Maar ik zeg alleen: neem je zo'n beslissing, dan draag je ook de consequenties. Een topper komt niet meer naar Ajax met dit salarishuis."