Albert Heijn gaat met dozenverkoop op discounttoer

Albert Heijn gaat zijn producten in navolging van de discountsupermarkten Aldi en Lidl ook uit dozen verkopen. De nieuwe formule wordt in de loop van volgend jaar geleidelijk ingevoerd. Dat heeft een woordvoerder van Albert Heijn maandag bevestigd na berichtgeving hierover in het vakblad Distrifood.

De supermarktketen verwacht met de nieuwe formule kosten te besparen doordat de schappen zo sneller gevuld kunnen worden. Volgens de zegsvrouw betekent de nieuwe formule niet per definitie dat Albert Heijn ook met minder medewerkers toe kan. "Vakkenvullen is slechts één onderdeel van de werkzaamheden van het personeel."

De nieuwe methode om de schappen te vullen leidt volgens AH ook tot een hogere omzet doordat vakken zo sneller opnieuw gevuld kunnen worden. Op die manier zou voorkomen worden dat producten op bepaalde momenten niet beschikbaar zijn.

Het is nog niet bekend wanneer Albert Heijn precies met de nieuwe formule gaat beginnen en welke producten het eerst in dozen worden aangeboden. "De formule wordt in de loop van 2013 geleidelijk uitgerold", aldus de woordvoerder. De nieuwe formule geldt alleen voor gewone supermarkten. Bij de winkels van AH to go blijft alles bij het oude.


Albert Heijn gaat met dozenverkoop op discounttoer (Foto: Novum)