Rabobank trekt stekker uit wielerploeg

Rabobank stopt aan het einde van dit jaar met de sponsoring van de wielerploegen. Aanleiding voor dit besluit is het dopingrapport van de Amerikaanse dopingautoriteit USADA.

De bank heeft dit zojuist via een persverklaring laten weten. Bert Bruggink, lid van de Raad van Bestuur: "Het gaat met pijn in het hart, maar voor onze bank is een onvermijdelijke beslissing. Wij zijn er niet meer van overtuigd dat de internationale professionele wielerwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn ten goede zal keren."

Een pijnlijk besluit zegt Bruggink. "Wielrennen is een prachtige sport waaraan miljoenen Nederlanders plezier beleven en een groot deel van die Nederlanders is klant van de Rabobank. Maar ons besluit staat vast, we trekken ons terug uit de professionele wielersport. Het is pijnlijk, niet alleen voor de Rabobank, maar vooral voor de liefhebbers en sporters die gaan blaam treft."

Rabobank laat weten wel door te gaan als sponsor van de amateursport. Onder deze tak vallen onder meer de jeugdopleiding en het veldrijden.