Chinese massa valt mishandelende man aan

Als er een schaap over de dam is, volgen er meer. Dit gezegde werd bewaarheid in de Chinese regio Guangxi. Een Chinese held kwam kordaat in actie toen twee voetgangers zonder aanleiding werden mishandeld door een man op straat. Hij ging de aanvaller te lijf, waarna tientallen Chinezen volgden.

De mishandelaar stond, geheel gekleed in zwart, op de Wenchang brug in Guangxi te wachten op voetgangers die hem zouden passeren. Twee onfortuinlijke vrouwen kwamen langs, waarna de man geen seconde aarzelde en een van de vrouwen aanviel. Hij sleurde haar mee en wierp haar de straat op. De vrouw wist overeind te blijven en koos het hazenpad.

Vervolgens richtte de man zich direct op de oudere vrouw die achter was gebleven. Zij werd ook op straat gegooid. Vanaf dat moment stonden de schijnwerpers op de redder in nood. Hij spoedde zich naar de man en gaf hem enkele rake klappen met zijn tas. De aanvaller zette het daarop op een rennen.

Het oproer was op dat moment echter nog niet ten einde. Tientallen woedende toeschouwers zetten de achtervolging in en stopten de aanvaller. Ze schopten de man totdat hij zijn verweer opgaf. Even later ontsnapte hij toch aan het oog van een van de aanwezigen, maar niet aan dat van de politie.

Een filmpje van de commotie kan hier bekeken worden.