Johan Vlemmix wil gewond naar Noordpool

Johan Vlemmix is van plan met twee dichtgenaaide gaten in zijn hoofd naar de Noordpool te vertrekken. De ondernemer, zanger en politicus, die maandag een flinke smak maakte en in het ziekenhuis belandde, heeft een weddenschap verloren. Als tegenprestatie gaat Vlemmix in een ijsberenpak naar de Noordpool.

Vlemmix ging onderuit tijdens het verhuizen. "Ik viel eerst op een pin en daarna op de stoeprand", vertelt Johan aan Novum Nieuws. "Toen ging het lampje uit. En in de hal van het ziekenhuis ging ik nog een keer knock-out."

In het Eindhovense hospitaal bleek dat Vlemmix twee gaten in zijn hoofd heeft. "Voorop mijn kruin en aan de achterkant nog een." De 53-jarige is inmiddels weer thuis. "Ze hebben het eerst gelijmd en later gehecht. Ik zie nog een beetje wazig."

Omdat Johan voorlopig even pas op de plaats moet maken, is hij van plan naar de Noordpool te vertrekken. Met radio-dj Rick van Velthuysen sloot Vlemmix in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen een weddenschap af. Omdat Johan met zijn Partij van de Toekomst geen enkele zetel wist te bemachtigen, moet hij naar het hoge noorden.

"Dat kan ik nu mooi doen, nu ik toch niet kan werken", vindt Vlemmix, die binnen twee weken wil vertrekken. Op de Noordpool gaat de ondernemer, zanger en politicus protesteren tegen olieboringen. "Want dat is echt wel iets waar ik me zorgen over maak."