Vertrek Sap lijkt GL niet veel kwaad te doen

Het plotselinge opstappen van Jolande Sap als partijleider van GroenLinks lijkt de partij niet veel kwaad te doen. In de wekelijkse zetelpeiling van Maurice de Hond zakt de partij van vier naar drie zetels, zei zijn zoon Marc de Hond in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag. Het verschil valt binnen de foutmarge van de peiling.

"Eigenlijk is er een embargo tot 11.00 uur dus ik zal hiervoor enorm op m'n lazer krijgen", zei hij. In de zetelpeiling zijn er verder volgens hem nauwelijks veranderingen.

Verder zou uit de peiling blijken dat het grootste gedeelte van de kiezers positief tegenover het nieuwe kabinet van VVD en PvdA staat. Bij de SP- en PVV-stemmers is een meerderheid echter niet tevreden.

Sap stapte vrijdag op als partijleider van GroenLinks. De partijleiding had geen vertrouwen meer in haar. Uit een peiling van Eenvandaag bleek zaterdag dat driekwart van de kiezers van GroenLinks het besluit van het partijbestuur onterecht vindt. Het bestuur stapte zaterdag tijdens een partijraad in Utrecht zelf ook op.


Vertrek Sap lijkt GL niet veel kwaad te doen (Foto: Novum)