Project X Amersfoort met veel agenten

In Amersfoort is zaterdagavond veel politie op de been vanwege een mogelijk Project X-feest. Op Facebook staan meerdere aankondigingen over een 'feest' bij winkelcentrum Emiclaer dat om 21.00 uur zou beginnen.

Volgens RTV Utrecht lijkt het erop dat er nauwelijks mensen komen, maar neemt de politie het zekere voor het onzekere. Er rijden busjes van de mobiele eenheid rond en er is meer politie te paard ingezet dan op een normale uitgaansavond.

Voor vrijdagavond was in de Arnhemse wijk Klarendal een Project X-feest aangekondigd. Het feest was door de gemeente uit vrees voor rellen, zoals in Haren vorige week, verboden. In de stad was een noodbevel van kracht, waarmee onruststokers konden worden geweerd. Zeker 120 mensen werden weggestuurd. Zij hadden alcohol bij zich en konden geen goede reden opgeven voor hun komst naar de stad.

In Haren werd vorige weekeinde voor miljoenen euro's schade aangericht en raakten tientallen mensen gewond. De feesten zijn vernoemd naar de film Project X, waarin een verjaardagsfeestje uit de hand loopt.