Yes-R: mijn muziek leek op K3

Yes-R stak tijdens zijn 'muzikale dip' de hand al vrij snel in eigen boezem. "Op een gegeven moment moet je kritisch naar jezelf kijken", zei de rapper in Eva Jinek op Zondag. "Ik kwam erachter dat veel nummers wel heel catchy waren, de refreintjes waren net zo makkelijk te onthouden als K3-nummers."

De 25-jarige rapper ging op zoek naar verdieping, onder meer door de drummachine te laten staan en met muzikanten aan de slag te gaan. "Maar het is nog steeds Yes-R", verzekert de Amsterdammer zijn fans. "Het is nog steeds rap, het is niet zo veranderd dat het niet meer herkenbaar is."

Yes-R hoopt dat zijn nieuwe plaat Fashion, die vorige week verscheen, ook bij volwassenen in de smaak valt. Toch is waardering van zijn fans niet het belangrijkst voor de rapper. "Ik vind het superfijn als ik door collega's gewaardeerd word, maar ik doe het vooral voor de fans en belangrijker nog om mijn passie te volgen. Dat vind ik het allerbelangrijkst."

Fashion is volgens Yes-R 'superpersoonlijk'. Zo zingt de 25-jarige onder meer over zijn twijfel over een verhuizing naar Groot-Brittannië om daar een dance-carrière te starten. "Maar je hoort ook een jongeman die heel vroeg in de volwassen wereld werd gegooid en je hoort een straatrapper die papa is geworden."