Harense Project-X-meisje duikt onder

Wellicht ten overvloede, maar voor de zekerheid melden we het nog maar een keertje: het Sweet Sixteen-feestje dat de nu nog vijftienjarige Merthe vanavond wilde vieren gaat dus écht niet door. Het meisje dat door gepruts op haar Facebook-pagina per ongeluk enkele tienduizenden mensen uitnodigde om haar verjaardag te vieren bij haar thuis in Haren is inmiddels met haar ouders naar elders gevlucht.

Merthe had de uitnodiging eerder al ingetrokken. Toch zijn er, ondanks een noodverordening én een verbod op het feest van de burgemeester van Haren, al diverse feestgangers in het Groningse dorp gesignaleerd die zichzelf fotograferen voor het huis waar het grote feest zou plaatsvinden, wellicht om ooit hun kleinkinderen te kunnen laten zien dat ze erbíj waren.

Gisteren deed Merthes vader nogmaals een oproep aan de 22.000 feestgangers die meldden dochterlief te komen feliciteren op vanavond vooral niet naar Haren te komen. "Ik snap dat de jeugd dit fantastisch vindt, maar ik wil toch echt iedereen oproepen om niet naar Haren te komen. Ook doe ik een beroep op de ouders van de kinderen die naar Haren willen komen. Houdt ze morgen thuis zodat alles met een sisser kan aflopen." Feestgangers zullen hun vertier dan ook vanavond moeten zoeken in de door Groningse café's aangekondigde afterparty's.