FOK! wat een weer...Herfst

Goedemorgen! We laten de zomer achter ons vandaag en het weer lijkt zich daar ook op aan te gaan passen. Vooral in het noorden zullen er vandaag nog een paar buien vallen, terwijl het in de rest van het land tot de avond droog zal blijven.

In het midden en zuiden zal de zon zich af en toe laten zien, maar daar lijkt het wel bij te zullen blijven. Ook in deze gebieden zullen de wolkenvelden waarschijnlijk wel in de meerderheid zijn. In het noorden zal het wolkendek waarschijnlijk helemaal gesloten blijven. Vanuit het noordwesten komt er een andere storing onze kant op en zal in de loop van de avond vrijwel overal perioden met regen gaan geven. De wind is vergelijkbaar met gisteren, maar zal in de avond gaan draaien naar het noordwesten. De temperatuur zal vandaag rond de 17 graden liggen.

Wat mij vooral opviel de afgelopen zomer was het grote aantal dagen met onweer. In het zuiden en oosten was er juist sprake van erg weinig onweer. Hier in Haarlem sta ik ik dit jaar al op 33 onweersdagen. Met name in juli en augustus onweerde het bijzonder vaak en vielen er grote hoeveelheden regen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

HagelbuiPapabear kreeg gisteren in de ochtend deze flinke hagelbui over zich heen. De foto is gemaakt in Alkmaar.