Locatie Project X-feest afgesloten

De gemeente Haren sluit de weg waar het verjaardagsfeestje van een inwoonster zou worden gehouden af. De gemeente laat donderdagavond weten Project X, zoals het feest is gedoopt, geen podium te bieden omdat het uit de hand dreigt te lopen.

Ook weigert de gemeente een vergunning te verstrekken voor een ander feest. Daarvoor waren wel verschillende particuliere initiatieven. "Maar we kunnen de veiligheid niet garanderen", motiveert een zegsvrouw de beslissing.

De politie zal eventuele bezoekers die opduiken bij de Stationsweg vrijdag naar een andere locatie begeleiden. Om wat voor locatie het gaat, is echter nog onduidelijk. "Dat wordt nog bekeken", laat de woordvoerder weten. Een feestje wordt op de betreffende locatie hoe dan ook niet gegeven. "We hopen natuurlijk dat niemand komt, maar we willen in ieder geval voorkomen dat mensen zich op de Stationsweg begeven."

Dat een Project X-feest voor Haren in de steigers kwam te staan, is te danken aan een meisje dat vrijdag haar zestiende verjaardag wilde vieren. Het kind maakte op Facebook een evenement aan, maar vergat aan te geven dat het een privéfeestje zou zijn voor haar vrienden.

Al snel waren veel andere mensen op de hoogte van het feestje. Inmiddels geven op sociale media duizenden mensen aan van plan te zijn naar Haren te komen.

Het partijtje is ondertussen omgedoopt in Project X Haren, naar de Amerikaanse film Project X. In die film loopt een puberfeestje volledig uit de hand. In verschillende landen werden al Project X-feesten gehouden. In de Amerikaanse stad Houston viel eerder dit jaar een dode bij een dergelijk feest.