Schofterige dief ript dronken Zweed

In Zweden is grote opschudding ontstaan over een brutale beroving van een volkomen weerloze man. Het slachtoffer viel dronken van een perron en verloor, toen zijn hoofd de rails raakte, het bewustzijn. Een man sprong hem achterna, nam hem zijn kostbaarheden af en ging ervandoor. Niet veel later reed een aansnellende metro over het slachtoffer, die daarbij zwaargewond raakte.

Het bizarre voorval vond plaats op een metrostation in Stockholm. Het slachtoffer had een feestje bezocht en wachtte op het perron op de metro naar huis. Hij overleefde het ongeluk met de metro, maar artsen moesten wel de helft van zijn linkervoet amputeren, meldde de Zweedse zender TV3.

De Zweedse politie hoopt de dief te achterhalen met behulp van de videobeelden die door beveiligingscamera's van hem zijn gemaakt. Donderdag liet zij weten diverse tips te hebben ontvangen nadat de beelden door TV3 waren uitgezonden.

De dief liep na zijn daad zonder veel haast het station uit. Terwijl hij onderweg naar de uitgang een kaartjesverkoper achter het loket toezwaaide werd het slachtoffer op het spoor door de metro geraakt.


Mo the ripper in beeld. (Bron: YouTube)