Gerard Joling opgelucht na winst VVD

Gerard Joling is opgelucht nu de VVD opnieuw de grootste partij van Nederland is geworden. "Ik ben hartstikke blij, absoluut", zegt Joling voor de camera van Novum Nieuws. De zanger waarschuwde vlak voor de verkiezingen nog voor de linkse partijen.

"De VVD heeft het fantastisch gedaan", jubelde Joling in Scheveningen bij het feestje van de partij. "Daar heb ik me ook heel hard voor gemaakt op mijn eigen site." Joling schreef eerder deze week onder meer dat hij 'doodmoe' wordt van 'meneer Samson'. "Prachtige blauwe ogen, goed ingestudeerde babbel, maar over een paar jaar heeft hij een topbaan en de kiezer mag opnieuw naar de stembus."

Spijt van zijn relaas heeft Joling niet. "Ik heb me heel breed opgesteld en alleen gezegd dat ik ontzettend bang ben als ons land helemaal links gaat regeren", licht de Topper toe. "Dat wil niet zeggen dat ik achter één partij sta, maar zoals het nu gaat, is het wel een goede keuze."

Joling, die kwam kijken naar het optreden van Gordon en zijn LA The Voices, is naar eigen zeggen 'erg gecharmeerd' van VVD-leider Mark Rutte. "Als we het over een premier hebben die zeer beschaafd en altijd netjes is, dan wint hij toch echt wel de eerste prijs."