iPhone 5: 28-09 in Nederland

Tijdens een persevenement heeft Apples senior vice president Phil Schiller de iPhone 5 aangekondigd. Volgens Schiller is de nieuwe smartphone "een absoluut juweel, het mooiste product dat we ooit hebben gemaakt."

De iPhone 5 wordt met 7,6 millimeter de dunste smartphone ter wereld, twintig procent lichter dan de iPhone 4S. Het heeft een vier inch scherm met 326ppi retinadisplay en een resolutie van 1136x640. De smartphone wordt dus net zo breed als de iPhone 4S, maar wel iets groter.

"iPhone 5 is volledig gemaakt van glas en aluminium", zegt Schiller. "Het is ontworpen om een niveau neer te zetten waarop noch wij noch iemand anders in onze industrie ooit iets heeft geproduceerd. Ik denk dat het niet overdreven is om te zeggen dat de hardware- en softwareontwikkeling die in dit product is gaan zitten ongeëvenaard is door iets wat wij ooit hebben gemaakt."

Update 04.06 uur
De iPhone 5 is aan het einde van de maand al in Nederland verkrijgbaar. Op 28 september ligt het toestel in de schappen. De lancering in Amerika is een week eerder.