Drie doden in woning Kekerdom

In een woning in het Gelderse dorp Kekerdom zijn zondagochtend drie lichamen aangetroffen. Dat meldt dagblad de Gelderlander. Een buurtbewoner zou de lichamen hebben gevonden in een woning aan de Jan-Arntzstraat. De politie wil volgens de krant niets over het incident kwijt.

Volgens omwonenden zou het gaan om de bewoner en een man en vrouw uit het nabijgelegen Millingen aan de Rijn. Zondagmiddag doet de politie forensisch onderzoek in de buurt en is de weg naar de woning afgesloten. Er zouden veel politieauto's aanwezig zijn en een politiehelikopter over het huis vliegen.

Een woordvoerder van de politie was nog niet bereikbaar.

Update 17:13 uur

De politie heeft inmiddels bevestigd dat er drie doden zijn gevonden in het huis aan de Weverstraat. Tegenover Omroep Gelderland hebben buurtbewoners bevestigd dat er een teamchef van de politie in Groesbeek in het huis zou wonen. Ook zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend zouden bij het drama zijn betrokken.

Update 17:38 uur

Een buurtbewoner laat tegenover de Gelderlander weten melding van het drama te hebben gemaakt. Het was de buren opgevallen dat de dieren in het huis onrustig waren. Nadat er geen respons van de bewoners kwam, heeft hij een briefje op de deur gehangen. Toen hier geen reactie op kwam, is de man zelf gaan kijken, waarna hij stuitte op drie levenloze lichamen.

De politie Gelderland-Zuid heeft bevestigd dat een van de doden een rechercheur van het politiedistrict was. Collega's van de man hebben geschokt gereageerd. Zij worden opgevangen op het hoofdbureau van de politie Nijmegen. Het onderzoek zal hierom worden overgedragen aan collega's van het korps Gelderland-Midden.

Bij het huis is veel politie aanwezig, waaronder een politiehelikopter die over het gebied vliegt. Wat er zich precies in het huis heeft afgespeeld, is nog niet bekend. Naar verwachting zal het onderzoek nog tot laat in de nacht plaats vinden.

Update 21:47 uur

De Gelderlander meldt dat de politie een hennepkwekerij heeft gevonden in het huis aan de Weverstraat. Of deze kwekerij een verband heeft met de driedubbele moord is niet duidelijk.