Jongetje (8) schenkt prijs aan buurmeisje met leukemie

De 8-jarige Wyatt Erber uit Edwardsville in de Amerikaanse staat Illinois, heeft een bijzondere daad verricht. Toen hij hoorde dat er een speurtocht in zijn woonplaats was en hoorde dat de hoofdprijs duizend dollar was ging hij er helemaal voor. En hij wist ook al wat hij met het geld ging doen.

"Laten we het doen om Cara te helpen!" zei hij tegen zijn moeder. Cara, het 2-jarige buurmeisje van Wyatt, levert een zware strijd tegen leukemie. Toen bleek dat Wyatt de hoofdprijs had gewonnen hield hij zich aan zijn woord en schonk de prijs aan het meisje om te betalen voor haar behandelingen.

In eerste instantie wilden de ouders van Cara de prijs niet aannemen, maar nadat Wyatt er echt op stond en aangaf dat hij zich de hele zomer had ingezet om de pijs te winnen besloten ze alsnog te accepteren. "Hoeveel chemokuren kan ze hiervoor krijgen?" wilde Wyatt nog weten.

Voordat Wyatt meedeed aan de speurtocht had hij, nadat hij hoorde dat Cara leukemie had, al zijn spaarpot geleegd om zijn steentje bij te dragen.