Vier mensen doorzeefd met kogels; meisje verstopt zich

Ten zuiden van het Franse Meer van Annecy, in de bossen bij het dorpje Chevaline, zijn woensdagmiddag de lijken aangetroffen van vier met één of meer vuurwapens vermoorde personen. Ook werd een door kogels zeer zwaar gewond 7- of 8-jarig meisje gevonden.

Ze zweefde tussen leven en dood volgens de plaatselijke autoriteiten. Procureur Eric Maillaud zei dat ze in Grenoble in een ziekenhuis is opgenomen en kans maakt te overleven. Eerder berichtten Franse media dat ze al was overleden. Maillaud geeft donderdag om 14.00 uur een persconferentie in Annecy.

De regionale krant Dauphiné Libéré meldde dat in een auto met Britse nummerborden, een stationwagon van het merk BMW, drie lijken lagen. Een man achter het stuur en twee vrouwen achterin. In de omgeving van de auto lag een doodgeschoten fietser, en vlakbij de auto een zwaargewond meisje.

De omgeving is afgezet voor het onderzoek. De politie heeft ter plaatse geen vuurwapen gevonden maar wel een heleboel patroonhulzen. De auto is inmiddels geïdentificeerd maar de identiteit van de vier doodgeschoten mensen en het meisje nog niet, zeiden bronnen bij de Franse politie woensdagavond.

Drie maanden geleden was er ook macaber nieuws uit de omgeving van het gehucht Chevaline. Toen werden er mensenbotten aangetroffen aan de rand van een bos.

Update 8.19 uur

Rondom middernacht trof de politie in de auto een 4-jarig zwaargewond meisje aan onder de lijken. Ze heeft zich daar zeker 8 uur lang verborgen gehouden. De politie denkt dat ze de man die voorin zat, beschreven als de vader, zeer waarschijnlijk hebben geïdentificeerd. Men gaat er vanuit dat in ieder geval de inzittenden in de auto allemaal leden zijn van een Brits gezin welke vertoefde op een camping aan het meer. Een fietser trof de auto met de lichamen gisteren rond 16:00 aan.