Overval op tankshop levert taakstrafje op

Twee jongens van 16 en 17 jaar die in april een tankstation in Bunschoten overvielen moeten een werkstraf van maar liefst tachtig uur uitvoeren. De rechtbank in Utrecht veroordeelde hen dinsdag ook tot een voorwaardelijke jeugddetentie van zes maanden. Verder moeten ze zich intensief laten begeleiden door de jeugdreclassering.

De straf liegt er niet om, dus de twee jongens zullen zich een volgende keer wel twee keer bedenken voordat ze weer zoiets flikken.

De twee jongens bedreigden een medewerkster van de tankshop met een vuurwapen en maakten een paar honderd euro en wat pakjes sigaretten buit. Het wapen, vermoedelijk een neppistool, was afkomstig van een 14-jarige medeplichtige. Hij kreeg ook een werkstraf van tachtig uur opgelegd.

De 16-jarige kreeg ook een leerstraf opgelegd, die ervoor moet zorgen dat hij minder drugs en alcohol gaat gebruiken en niet opnieuw in de fout gaat. De aanpak in het jeugdstrafrecht is erop gericht herhaling te voorkomen, brengt de rechtbank in herinnering. De komende twee weken hebben ze in ieder geval minder vrije tijd om opnieuw de fout in te gaan.