Kluivert wordt boegbeeld Europa League

Patrick Kluivert geniet niet alleen in Nederland, maar ook buiten onze landsgrenzen veel aanzien in de voetbalwereld. Dat blijkt ook uit zijn nieuwe functie.

"De UEFA vroeg of ik – mede met het oog op de finale in 2013 in Amsterdam – ambassadeur van de Europa League wilde worden", zegt Oranjes topscorer aller tijden in gesprek met De Telegraaf. "En daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ja dus."

Naast zijn trainerschap bij de beloften van FC Twente is Kluivert tegenwoordig ook actief als assistent van bondscoach Louis van Gaal. "Het assisteren bij Oranje en deze erebaan van de UEFA dragen bij aan mijn verdere ontwikkeling van mijn carrière, maar zie ik ook als een blijk van waardering voor mijn voetballoopbaan en de nieuwe weg die ik ben ingeslagen."

"Ik mag in Monaco helpen bij de loting en bekijk de wedstrijd om de Europese Supercup." Wat zijn werkzaamheden verder inhouden is nog onduidelijk. "Behalve dat ik bij vier of vijf belangrijke momenten aanwezig zal zijn. Tijdens de finale in Amsterdam heb ik een representatieve functie."